Baume & Mercier

"Life is about moments, celebrating elegance since 1830"

Tijdloos, toegankelijk en elegant, Baume & Mercier viert met een gezegende horloge collectie al sinds lange tijd onvergetelijke momenten in het leven.

Als een van de oudste Zwitserse horlogemerken begint de geschiedenis van Baume & Mercier in 1830 in de Zwitserse Jura, waar de broers Louis Victor en Celestin Baume begonnen met het maken van eigen uurwerken. Succesvolle decennia volgden waarin Freres Baume zich onderscheidden van andere horlogemerken en een tal van prestigieuze onderscheidingen en medailles wonnen. In 1918 besloot William Baume, kleinzoon van Louis Victor, zijn krachten te bundelen met Paul Mercier. William Baume stond voor de precisie van de uurwerkmaker en Paul Mercier voor de kunstliefhebber en zakenman.

Uit deze unieke samenwerking ontstond de naam Baume & Mercier. Sinds de oprichting in 1830 wijdde Baume & Mercier zich aan innovatie en de precisie van het uurwerken maken. Baume & Mercier heeft zich altijd aan de belofte gehouden van de Baume Brothers in de 19e eeuw: Accept only perfection, only manufacture watches of the highest quality.

De collectie van Baume & Mercier is heel goed samengesteld en onderverdeeld in de lijnen: Clifton, Classima, Capeland, Hampton, Linea, Promesse, Petite Promesse en sinds kort ook de Clifton Club.

Baume & Mercier creeert horloges voor elk belangrijk moment in het leven. Horloges die herinneringen markeren. De Clifton collectie is dit jaar uitgebreid met een nieuwe serie uurwerken, de Clifton Club, welke de behoefte vervult van stadse, actieve en elegante mannen - ware 'sportheren'. Ontworpen voor avontuur, met eigentijds, verfijnd en atletisch uiterlijk, laat de Clifton Club de sportwaarden herleven. Aangedreven door een Zwitsers mechanisch automatisch uurwerk met datumfunctie. Het horloge heeft een stalen kast met een diameter van 42mm. Met een dikte van 10,3mm kan het discreet onder een manchet verdwijnen of zeer handig gedragen worden tijdens het sporten. Om de lijn te vervolgen van traditionele vormen, is de Clifton Club voorzien van een gebogen bandaanzet. De geintegreerde kroon past perfect bij de sportieve, verfijnde vorm van dit horloge. Een horloge voor doordeweeks en het weekend, op kantoor en op de fiets, op zakenreis en tijdens het sporten is de Clifton Club -met een waterbestendigheid tot 100 meter- een horloge om nooit meer af te doen.