Ebel

EBEL is opgericht in 1911 in het Zwitserse La Chaux-de-Fonds door het echtpaar Eugene Blum en Alice Levy. Het merk is genoemd naar de intialen van het echtpaar: Eugene Blum et Levy. Al snel maakt EBEL naam als fabrikant van decoratieve sieraadhorloges. In oktober 1929 komt ook zoon Charles Blum bij het bedrijf en samen met horlogemaker Marcel Reuche weet hij het productieproces verder te verfijnen. De kwaliteiten van EBEL vinden ook buiten Zwitserland al snel erkenning en in de Tweede Wereldoorlog wordt het merk leverancier van de British Royal Air Force.

EBEL heeft in de ruim 100 jaar van zijn bestaan een aantal bijzondere uurwerken en horloges ontwikkeld die het merk wereldberoemd hebben gemaakt. Met name de in 1977 gelanceerde EBEL Sport Classic, deze lijn werd al snel een van de bekendste design-statements binnen de horloge industrie. Met de perfecte integratie van de kast en band, de unieke golfvormige schakels straalden een gevoel van beweging uit en voelden tegelijkertijd ongelooflijk soepel aan. Dit ontwerpelement zou direct karakteristiek worden voor het EBEL merk.

Eind 2017 komt EBEL met de relaunch van zowel de EBEL Sport Classic als de EBEL Discovery. De nieuwe EBEL Sport Classic wordt een hommage aan de uitzonderlijke ambachtelijke kunst van EBEL van die tijd. De EBEL Discovery was het eerste echte sporthorloge van het merk. De nieuwe onconventionele en moderne EBEL Discovery vestigt de aandacht op de dames en heeft een meesterlijk vervaardigd, doch makkelijk te dragen design en is verkrijgbaar in negen spannende en tevens elegante modellen.