Frédérique Constant

Uit passie voor mechanische horloges heeft het Nederlandse echtpaar Peter Stas en Aletta Bax in 1988 het horlogemerk Frédérique Constant opgericht. De naam van het bedrijf is een samenvoeging van de namen van de overgrootouders van Peter Stas. Slechts enkele horlogemakers in de wereld zijn vandaag de dag nog in staat tot het produceren van gecompliceerde, hoogwaardige mechanische uurwerken. Frédérique Constant is er daar één van.

Ook al heeft het merk een korte historie, de aandacht van het merk is toekomstgericht. Dankzij de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding zijn de horloges toegankelijk voor een relatief groot publiek. Kenmerkend voor Frédérique Constant is dat ze hoogwaardige kwaliteit aanbieden voor een relatief lage prijs, hun slogan luidt dan ook: affordable luxury. Hierdoor neemt het merk een unieke positie in op de hedendaagse horlogemarkt. 

Frédérique Constant is sinds de introductie van de Heart Beat Manufacture lijn in 2004 een eigen manufactuur, ze ontwikkelen en maken de uurwerken voor deze lijn geheel in eigen huis. Frédérique Constant staat sindsdien bekend om haar Manufacture horloges, voorzien van volledig in-house ontworpen, vervaardigde en streng gecontroleerde uurwerken. Dit jaar lanceerde  Frédérique Constant o.a. de Flyback Chronograph Manufacture voor heren en de Slimline Moonphase Stars Manufacture voor dames. Frédérique Constant heeft dit bijzondere Flyback horloge in de afgelopen zes jaar volledig in eigen huis ontwikkeld. En daarmee is dit manufactuur horloge een klein wonder te noemen. Geraffineerd in zijn design en afwerking en perfect in zijn techniek.

In 2015 introduceerde Frédérique Constant de eerste Zwitserse smartwatch in samenwerking met MotionX. Vijf verschillende herenhorloges werden gelanceerd aangedreven door de MMT MotionX technologieplatform. Het horloge houdt de activiteit tijdens het slapen in de gaten, heeft een batterij met een levensduur langer dan twee jaar en is compatibel met Apple en Android smartphones wereldwijd. De Horological Smartwatches zijn geschikt voor directe communicatie met iPhone en Android apps en is de brug tussen hightech innovatie en traditionele Zwitserse horloge vakmanschap. Er is geen digitaal scherm aanwezig op de Horological Smartwatch, in plaats daarvan, wijzen de prachtige laser gesneden wijzers op de wijzerplaat de informatie aan in analoge vorm. Deze horloges behouden hun klassieke uitstraling en bieden de voordelen van een smartwatch, zonder ooit een batterij te hoeven opladen.