Longines

Het horlogemerk Longines werd in 1832 opgericht door August Agassiz in Saint Imier, Zwitserland. In 1850 kwam zijn neef Ernest Francillon in het bedrijf om zijn oom op te volgen. Hij kocht twee grote stukken land op aan de over van de rivier de Suze. Deze stukken stonden toen bekend als Les Longines, de lange weiden. Ernest bouwde een grote fabriek waar tot de dag van vandaag de horloges van Longines nog worden geproduceerd.

De tijdmeetinstrumenten van Longines hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens diverse gewaagde ontdekkingstochten, expedities en vliegavonturen. Zoals de eerste non-stop solovlucht tussen New York en Parijs, van Charles Lindbergh in 1927. Longines heeft een rijke historie op het gebied van ontwikkeling en productie van uurwerken. Al in 1878 werd de eerste chronograaf met columnwheel geproduceerd voor het gebruik in een zakhorloge. Hiermee begon voor Longines de betrokkenheid in de sportwereld zoals de paardensport, alpineskien, boogschieten, gymnastiek en de olympische spelen .

Longines heeft een prachtige, zeer uitgebreide collectie uurwerken met als laatst geintroduceerd de Longines Conquest V.H.P. Het Very High Precision horloge heeft slechts een afwijking van ongeveer 5 seconden per jaar. De modellen zijn voorzien van een GPD systeem waarmee de wijzers na blootstelling aan een magnetisch veld zeer snel gereset kunnen worden.